Board Member
 
Posts: 414
Joined: March 2005

Κανόνες του board. Updated 14.05.2009

Post by PanathinaikosForum » Mon 28 Mar , 2005 19:30

ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ BOARD

Το message board των Green Web Fans είναι χώρος φιλόξενος για όλους τους Παναθηναϊκούς, όποια άποψη και αν έχουν για τα θέματα της ομάδας. Καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζει την άποψη αυτή, όποια κι’ αν είναι. Ορισμένοι περιορισμοί που θα τους διαβάσετε παρακάτω, σε καμιά περίπτωση δεν μειώνουν την ελευθερία έκφρασης και κριτικής και υπάρχουν μόνο για το συμφέρον του Συνδέσμου και των χρηστών και για την ομαλή λειτουργία του board. Οι κανόνες αυτοί ισχύουν για όλα τα fora και ενδέχεται να τροποποιούνται ανάλογα με τις περιστάσεις και τυχόν εξελίξεις που το επιτάσσουν.

1. Απαγορεύονται τα ψευδώνυμα (nicknames), avatars, υπογραφές (signatures) και μηνύματα με υβριστικό ή συκοφαντικό περιεχόμενο. Από την απαγόρευση του υβριστικού περιεχομένου εξαιρούνται όσα απευθύνονται προς αλλόθρησκους, αρκεί να μην ξεπερνούν τα πλαίσια της κοινής λογικής.
Επίσης απαγορεύονται τα ψευδώνυμα (nicknames), avatars και υπογραφές (signatures) πολιτικού, θρησκευτικού και φρικιαστικού περιεχομένου, όταν προκαλούν τους υπόλοιπους χρήστες και απαγορεύεται η οικειοποίηση ονομάτων ή συμβόλων συνδέσμων κλπ. χωρίς προηγούμενη επικοινωνία με τους moderators για ταυτοποίηση ότι ο χρήστης/μέλος εκφράζει τον συγκεκριμένο σύνδεσμο, φορέα, κλπ.
Απαγορεύεται η χρήση ψευδώνυμων (nicknames), avatars και υπογραφών (signatures) με τη λέξη «παναθηναϊκός» ή παράγωγών της, καθώς και οτιδήποτε έχει να κάνει με άλλη ομάδα πλην του Παναθηναϊκού.
Απαγορεύεται η χρήση περισσότερων του ενός ψευδώνυμων (nicknames) από τον ίδιο χρήστη.
Απαγορεύεται η χρήση μειωτικών και λοιπών χαρακτηρισμών, όταν αναφερόμαστε σε οποιοδήποτε μέλος, οποιουδήποτε τμήματος του Παναθηναϊκού.
Απαγορεύεται να χρησιμοποιείται το αβατάρ ή η υπογραφή κάποιου χρήστη προκειμένου να επικρίνει/ειρωνεύεται/απαξιώνει άλλον χρήστη.

2.Διαφωνίες μεταξύ χρηστών που εκτρέπονται σε προσωπική αντιπαράθεση και καταστρέφουν τα topics, μπορούν να συνεχίζονται μόνο με pm χωρίς να ενοχλούν τους υπόλοιπους χρήστες. Τα σχετικά μηνύματα θα σβήνονται και οι παραβάτες θα τιμωρούνται, ειδικά όταν δεν συμμορφώνονται προς τις προειδοποιήσεις των moderators.
Επίσης απαγορεύονται:
- Οι "συμβουλές" προς άλλους χρήστες του μπορντ να... αλλάξουν ομάδα και παρεμφερείς προτροπές που υποννοούν γενικά ότι είναι (ή θα έπρεπε να γίνουν) αλλόθρησκοι, οποιαδήποτε (σωστή ή λάθος) κι αν είναι η αφορμή.
- Οποιοδήποτε παράγωγο της λέξης "Παναθηναϊκός" να χρησιμοποιείται με αρνητική έννοια/τόνο (πχ. "Παναθηναϊκάρες" κλπ.).
- Το να αντιπαρατίθεται ένας χρήστης με όλους τους υπόλοιπους πέρα από κάθε έννοια λογικής (επαναλαμβάνοντας τη γνώμη του πάρα πολλές φορές, ενώ έχει εκφραστεί επαρκώς, ειρωνευόμενος τους πάντες κλπ) κάνοντας συνειδητά όλους τους άλλους να "περιστρέφονται" γύρω απ' το άτομό του, προκαλώντας συνεχείς αντιπαραθέσεις και καταστρέφοντας την ομαλή ροή των topics.

3. Δεν ανοίγουμε καινούριο topic όταν υπάρχει ήδη άλλο topic με το ίδιο περιεχόμενο.Δεν ποστάρουμε το ίδιο μήνυμα πολλές φορές.

4. Απαγορεύεται αυστηρά η αναφορά από το board σε «σκηνικά» και επεισόδια. Η απαγόρευση αυτή τίθεται τόσο για το συμφέρον του Συνδέσμου των Green Web Fans όσο και για το συμφέρον των ίδιων των χρηστών.

5. Οι moderators έχουν δικαίωμα να σβήνουν ή να τροποποιούν με ή χωρίς προειδοποίηση avatars και υπογραφές (signatures) που λόγω του μεγέθους τους ή των χαρακτηριστικών τους εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του board. Επίσης, διατηρούν το δικαίωμα αυτό και σε άλλες περιπτώσεις, όταν η επικαιρότητα και οι εξελίξεις το απαιτούν.
To μέγιστο επιτρεπόμενο μέγεθος εικόνας για avatar είναι τα 150x150 pixels και για υπογραφή (signature), ΜΙΑ -ΤΟ ΠΟΛΥ- εικόνα των 468x60 pixels.Απαγορεύονται οι κινούμενες εικόνες (animations).Επίσης οι υπογραφές να μην είναι ολόκληρα κατεβατά κειμένου.4-5 σειρές κειμένου, με κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς και χωρίς να έχετε ΚΑΙ εικόνα στην υπογραφή, είναι υπέρ-αρκετές.
Τα "παραβαίνοντα" αφαιρούνται άμεσα, για λόγους ταχύτητας φορτώματος των σελίδων του μπορντ, για την καλύτερη ομοιομορφία και ευκολία στην ανάγνωσή του.

6. Στο board και ειδικά στα «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ» μπορούν να συζητιούνται όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα. Οι moderators έχουν όμως το δικαίωμα να σβήνουν μηνύματα που είναι άσχετα με το θέμα ενός topic (ανάλογα και με τη ροή της συζήτησης σε αυτό), μηνύματα που είναι υπερβολικά ειρωνικά έτσι ώστε να προκαλούν αδικαιολόγητα τους υπόλοιπους χρήστες, όπως και να κλειδώνουν topics, το θέμα συζήτησης των οποίων έχει πια εξαντληθεί ή «χάλασαν» λόγω προσωπικών αντιπαραθέσεων. Επίσης οι moderators έχουν δικαίωμα να κλειδώνουν ή να σβήνουν topics για οπαδικά και συνδεσμιακά θέματα, των οποίων είναι επιζήμια η δημόσια συζήτηση.

7. Θέματα πολιτικού, κοινωνικού και θρησκευτικού περιεχομένου στη «ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ» μπορούν να συζητιούνται μονάχα με την προϋπόθεση της πολιτισμένης αντιπαράθεσης μεταξύ των ενδιαφερομένων. Οι moderators έχουν το δικαίωμα να σβήνουν στα ανάλογα topics όσα μηνύματα κρίνουν ότι έχουν εμπρηστικό ή προκλητικό περιεχόμενο καθώς και να κλειδώνουν τα topics όταν παρεκτρέπονται.
Απαγορεύεται η συζήτηση περί warez, cracks κλπ. μη νόμιμα θέματα...
- Στο «English Forum» γράφουμε ΜΟΝΟ Αγγλικά.

8. Κάθε χρήστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη του για τη λειτουργία του board καθώς και ενδεχόμενα παράπονά του προς τους moderators, είτε δημόσια είτε με pm. Απαγορεύεται όμως αυστηρά σε οποιονδήποτε χρήστη η υπόδειξη προς τους moderators για επιβολή ποινής σε άλλον χρήστη.

9. Οι ποινές για την παράβαση των παραπάνω κανόνων είναι: ban μιας εβδομάδας, ban ενός μήνα και οριστικό ban. Οι ποινές αυτές μπορούν να μειώνονται, να προσαυξάνονται ή να επιβάλλονται με αναστολή, ανάλογα με το είδος του παραπτώματος. Πριν από την επιβολή ποινής ο παραβάτης προειδοποιείται από τους moderators είτε δημόσια είτε με pm, εκτός από περιπτώσεις ιδιαίτερα σοβαρές, σύμφωνα με την κοινή λογική, για τις οποίες επιβάλλεται ποινή χωρίς προειδοποίηση. Χωρίς προειδοποίηση επιβάλλεται επίσης η ποινή, όταν έχει υπάρξει γενικότερη προειδοποίηση προς όλους τους χρήστες, με την οποία θα έπρεπε να έχει αποφευχθεί το παράπτωμα. Το ύψος της ποινής είναι ανάλογο με τη σοβαρότητα της παράβασης, τη συμμόρφωση του παραβάτη προς τις προειδοποιήσεις, τις προθέσεις του παραβάτη και τη γενικότερη παρουσία του στο board.

10. Απαγορεύεται αυστηρά, με ποινή μόνιμου ban, η εκ μέρους οποιουδήποτε χρήστη αποκάλυψη των πραγματικών στοιχείων οποιουδήποτε άλλου χρήστη ή η οποιαδήποτε εικασία γύρω από αυτά (δηλαδή ποιο πραγματικό όνομα μπορεί να κρύβεται πίσω από ένα nickname κλπ), εκτός αν ο ίδιος ο χρήστης θελήσει να αποκαλύψει τα στοιχεία του (κάτι το οποίο ΔΕΝ συνιστούμε).

11. Ο κάθε χρήστης είναι ατομικά υπεύθυνος για τις αστικές ή/και ποινικές συνέπειες που πιθανόν θα επισύρουν τυχόν υβριστικά ή συκοφαντικά μηνύματά του και είναι υποχρεωμένος να παρέχει τα στοιχεία του σε περίπτωση που θα ζητηθεί κάτι τέτοιο από οποιαδήποτε αρχή ή οποιονδήποτε θιγόμενο.

12. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ BOARD!
Last edited by PanathinaikosForum on Tue 07 Nov , 2006 04:30, edited 1 time in total.